Björnö 15 -18 juni 2018

Jag och våra tre äldre barn tog bussen ut till Björnö på Värmdö en fredagseftermiddag. Jag hade en rätt tung ryggsäck då vi var tvugna att bära med vatten då vårt första stopp inte har vattenpump. 
Vi gick 1 kilometer från busshållsplatsen till vägbommen och från vägbommen gick vi 1 kilometer till platsen vi skulle slå upp tält och äta middag. Tältplatsen låg strax efter Björnö Torp. 
 
 
 
 
Dagen efter när vi ätit frukost packade vi, mest jag, ihop våra saker. Även om barnen involveras är det mest jag som gör ändå. Ju äldre de blir ju mer klarar de själva. Det började med en skogsstig till en liten hamn, där blev det grusväg resten av biten. Något som var trevligt med den vägen var att det var markerat med utbildningsplats. Det var små "trä böcker" längs vägen med trevliga texter om djuroch natur. Vi gick ca 1.5 kilometer till Norrviken där vi planerade att sova vår andra natt. 
Norrviken var fin och det fanns både dass och vatten. Mycket populär vik för segelbåtar och det kom tre andra sällskap med tält när vi var där. Dock inget som störde oss då det finns gott om plats för alla. 
 
 
 
 
Matlista
Frukost: Nudlar, nudlar och ännumera nudlar
Lunch och middag: Kikärtspasta i sojafärssås, Blå Band färdigtorkad mat, vegetarisk ravioli (konserv och tung), vego nuggets (frysta som vi åt första kvällen) med ris. 
Snacks: Godisar, chips, chokladdryck och Good n go klämmisar. 

Packning
- Liggunderlag (exped synmat basic 7.5  *2, exped synmat lite 5, exped UL 3.8, och ett självuppblåsade barnliggunderlag från biltema)
- Sovsäckar (The North Face Cat´s meow *2, The North Face barnsovsäck, haglöfs barnsovsäck, en haglöfs sovsäck från när jag gick på scouterna i mellanstadiet ungefär, och en cocoon sleepingbag)
- Stormkök sprit variant
- Tallrikar, bestick och kåsor
- Första hjälpen
- Necessär 
- Extrakläder ett set var + långbyxor och fleecetröja
- Filt med påse som vi har att sitta på när vi äter eller spelar kort